Kenmerken boeddhabeelden

Een van de kenmerken van boeddhabeelden zijn de verschillende posities oftewel mudra’s van de handen. Elke mudra heeft zijn eigen betekenis.

kenmerken boeddhabeelden

Dit boeddhabeeld zit in een mediterende houding en  heeft de handen in de schoot liggen. De rechterhand ligt bovenop met de handpalm naar boven terwijl de linkerhand onderop ligt met de rug van de hand naar de aarde gekeerd. De houding van dit boeddhabeeld heet Dhyana Mudra. Dit boeddhabeeld symboleerst evenwicht, rust en innerlijke meditatie en laat ons bewust worden van het leven in het nu. Het is de boeddha van meditatie, wijsheid van weten en gedachten. Dit boeddhabeeld beschermt je voor invloeden van anderen. Bij vernieuwingen in je leven word je geholpen door dit boeddhabeeld. De materiële wereld om ons heen is niet meer belangrijk, wat telt is de rust in jezelf.

kenmerken boeddhabeelden

Een boeddhabeeld in groetende houding heeft de handen tegen elkaar aan tegen de borst liggen. De vingers wijzen naar boven: de Namaskara Mudra. Met deze houding wordt een groet, gebed of verering tot uitdrukking gebracht. Deze houding komen we bij boeddhabeelden maar ook bij monnikbeelden tegen.

kenmerken boeddhabeelden

Op Adila Wonen vind je een groot assortiment verschillende boeddhabeelden. Je rekent ze eenvoudig af via een van de veilig betaalmethodes. Of kies voor een achteraf betaling via Billink.

 

Dikke Chinese Boeddhabeelden

Deze dikke boeddha komt oorspronkelijk uit China en werd in het Chinees Pu-Tai genoemd. Volgens de overlevering was deze Pu-Tai een Chinese monnik die zonder zorgen was en zeer gelukkig door China rondtrok. Hij verspreidde het Boeddhisme. Hij was vaak in gezelschap van kinderen en straalde blijdschap uit, maar ook gulheid. Zo kreeg hij de naam Happy Boeddha. Deze Chinese Boeddhabeelden zijn te herkennen aan hun dikke buik, een kaal hoofd, een brede lach en lange oorlellen. Wrijf je dit dikbuikige boeddhabeeld vaak over zijn buik dan zal  jou nog meer geluk ten deel vallen. De happy boeddha staat voor geluk, blijheid, succes, welvaart en voorspoed.

Ook worden deze boeddhabeelden met een moneybag uitgebeeld wat uiteraard ook staat voor welvaart en voorspoed.

 

Ganesha is een Hindoestaanse godheid, die obstakels en hindernissen in het leven  uit de weg ruimt.  Hij is tevens de beschermheilige voor reizigers. Men bidt tot Ganesha  als men aan een nieuwe fase in zijn of haar leven begint. Staat je een verandering  te wachten, wil iets nieuws beginnen – denk bijvoorbeeld aan een nieuwe baan,  of een ander huis – dan kun je je richten tot Ganesha. Ganesha wordt in de meeste gevallen uitgebeeld met een grote buik en met een rat aan zijn voeten. Tevens heeft hij een olifantenhoofd. Tussen zijn ogen boven de slurf is het Ohmteken afgebeeld. Een symbool dat zou staan voor oneindigheid, eeuwigheid en het omniversum. Bijzonder aan Ganesha is dat hij veel respect voor zijn moeder heeft. Volgens Ganesha staat een moeder boven een vader, iets wat zeer ongebruikelijk was.